Elke leefgroep kijkt naar elk kind. Een kind slaapt en eet wanneer het er behoefte naar heeft.

In’t Frazelnest volgen we de hele dag door het ritme van het kind. Vanaf de kruiperleeftijd verschuift het ritme van het kind meestal vanzelf naar 4 voedingen, en is er sprake van een dagverloop.

In’t Gibbergat  is er een dagritme. Dit brengt voor de kindjes duidelijkheid en structuur. Ze voelen zich veilig omdat ze weten wat er de rest van de dag komt. Maar uiteraard kan elk kind hier anders in lopen.

Om 7 uur openen we onze deuren en ontvangen we de eerste kindjes. De ouders kunnen hun kleine spruit op hun ritme afzetten in 1 van de 2 klasjes.

Na een korte babbel van de thuissituatie naar de opvang, en of er speciale aandachtspunten zijn, nemen mama of papa afscheid en start de dag in het kinderdagverblijf.

Rond 8.15 uur gaat het tweede groepje open en worden de kindjes in hun eigen leefgroep gesplitst. In elke leefgroep wisselen vrij spel, begeleid spel en geleid spel elkaar af. We werken dagelijks ook rond taal door te zingen, vertellen en woordjes te oefenen.

Om 9 uur wordt er een fruitje gegeven, en om 11 uur eten de kindjes hun warme maaltijd.

De kleintjes eten in de relax of stoel hun groentepap en de babytjes drinken op hun ritme op de arm hun flesje. Nadien worden ze opgefrist. De groteren zijn al zo flink dat ze aan de kleine tafel zelf kunnen eten met een beetje hulp van de kinderbegeleiders. Na het eten kunnen ze al zelf hun mondje wassen met een washandje en gaan ze hun washandje en slab in de wasmand gooien. We proberen de zelfstandigheid zeker te vergroten.

Na het eten kunnen die kindjes die een dutje moeten doen, dit doen.

In de namiddag kunnen we weer volop spelen. Kindjes die buiten willen spelen, kunnen dit ook.

Om 15 uur eten we fruitpap of boterhammen.

‘s Avonds worden we allemaal weer afgehaald en sluiten we op 18 uur onze deuren om de volgende dag er terug een mooie  dag van te maken.