Voor de Prikkeltjes volgen we het ritme van het kindje. Vanaf de Rakkertjes trachten we, maar het lukt zeker bij de Bengels, ons dagelijks aan een dagritme te houden. Dit brengt voor de kindjes duidelijkheid en structuur. Ze voelen zich veilig omdat ze weten wat er de rest van de dag komt.

Lees hieronder het dagverloop.

Om 7 uur openen we onze deuren en ontvangen we de eerste kindjes. De ouders kunnen hun kleine spruit op hun ritme afzetten in het groepje van de Bengels.

Na een korte babbel hoe het kindje het thuis gehad heeft en of er speciale aandachtspunten zijn, nemen mama of papa afscheid en start de dag in het kinderdagverblijf.

Rond 8.30 uur gaat het groepje de Prikkeltjes en de Rakkertjes ook open en worden de kindjes in hun eigen leefgroep opgesplitst. Tot 8.50 uur is er tijd voor vrij spel en starten de grote kindjes op te ruimen met het opruimlied. Samen gaan ze aan de kleine tafels of in de zeteltjes zitten voor een stukje fruit. De Prikkeltjes en de kleinste Rakkertjes worden klaar gemaakt om in bed te gaan voor hun eerste dutje. Tussen 9.30 uur en 10.45 uur is er tijd voor vrij spel en een geleide activiteit binnen of buiten.

Nadien ruimen we weer op met het opruimlied en gaan we aan tafel zitten. We zingen het liedje van de maand en nog een aantal andere kinderliedjes tot het eten gebracht wordt. Dan eten we patatjes, groentjes en vlees. De groten zijn al zo flink dat ze aan de kleine tafel zelf kunnen eten met een beetje hulp van de kinderverzorgsters. Na het eten kunnen ze al zelf hun mondje wassen met een washandje en gaan ze hun washandje en slab in de wasmand gooien. Daarna gaan we samen op het potje of laten we een nieuwe pamper aan doen. De kleintjes eten in de relax of hoge stoel hun groentepap en de babytjes drinken op hun ritme op de arm hun flesje. Nadien worden ze opgefrist.

De peuters gaan samen hun dutje doen. De kleinste op het uur dat ze er nood aan hebben. In de namiddag kunnen we nog volop spelen tijdens ons vrij spel of geleide activiteit. De kinderverzorgsters of studenten, die stage bij ons lopen, hebben in de namiddag vast nog veel tijd om met de kindjes te spelen. Om 15 uur eten we fruitpap of boterhammen. En rond 17 uur een koek of stukje fruit. Daarna krijgen alle kinderen nog eens een propere luier aan of gaan we nog eens gezellig op het potje.

‘s Avonds worden we allemaal weer afgehaald en sluiten we op 18 uur onze deuren op de volgende dag er terug een mooie dag van te maken.