Ons team bestaat uit vijf super enthousiaste kinderbegeleiders die elk dag klaar staan om jullie kinderen warm te onthalen.

Eline, Marjolein en Laila ontfermen zich over onze allerkleinsten bij de rupsjes.

Bij het aanbieden van activiteiten en spelprikkels proberen de begeleidsters zo weinig mogelijk te sturen, maar in plaats daarvan goed te observeren en te luisteren  naar ‘de honderd talen’ van de kinderen.  Ze leren al snel signalen herkennen en spelen hier op in.
Zo ontdekken zij wat kinderen boeit en spelen hierop in bij het aanbieden van nieuwe activiteiten en materialen.

Tijdens de eerste kijk- wenmomenten zullen ze ‘afkijken’ hoe ouders met hun kind omgaan. Ze zoeken in de omgang met het kind een midden tussen wat het kind thuis gewend is en wat op de groep mogelijk is, en bespreken dit met de ouder.

Cara en Sofie zijn de begeleidsters van onze peuters bij de vlindertjes.

Als de kinderen er klaar voor zijn, gaan ze spelen bij de peuters.Deze overgang wordt met de ouders besproken en de kinderen maken deze overgang heel geleidelijk aan. Dankzij de kleinschaligheid van het kinderdagverblijf kennen zij Cara en Sofie al heel goed.

De leefruimte van het lokaal verandert geregeld van inrichting. Deze wordt namelijk voortdurend afgestemd op wat de peuters nodig hebben? Klimmen ze overal op, dan wordt er klimmateriaal voorzien. Maar evengoed maken ze ruimte voor fantasiespel, rustige activiteiten en nodigen ze de kinderen vaak aan tot buitenspel.

Samen met de peuters zorgen ze voor hun mini-moestuin: van zaaien tot oogsten.

De vlindertjes maken regelmatig kennis met de werking van de kleuterschool in juf Kathy haar klas. De peuters krijgen de kans hier op rustige momenten te gaan kennismaken, lang voor de instapdag op school. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kinderen zich snel goed voelen op school, zodat ze weer even enthousiast op onderzoek kunnen uitgaan.

Pedagogisch worden zij ondersteund door de pedagogisch coördinator Ruth Coenen.

Ons team wordt dagelijks ondersteund door Ingrid, de logistieke medewerker en Marleen, een vrijwilligster .

Zij zorgen elke dag voor vers gesneden fruit en waken erover dat elk kindje kan eten op het moment dat het honger heeft.